Journalistieke en commerciële teksten

Er zijn maar weinig onderwerpen waarover ik tijdens mijn journalistieke loopbaan niet heb geschreven. lk heb een brede interesse: criminaliteit, sport, milieu, sociaal domein, levensverhalen, buitenlandse problematiek, politiek, economie. Als ik me in een onderwerp verdiep, word ik enthousiast en wil ik er alles over weten. Een zwaar of juist luchtig onderwerp? Een nieuwsbericht, achtergrondverhaal, interview, portret of commerciële tekst? Ik schrijf het. 

 

Mijn journalistieke ervaring heb ik voor het grootste gedeelte opgedaan bij de NOS, waar ik ruim twintig jaar heb gewerkt. Eerst voor de radio en daarna voor de website NOS.nl

 

Corrigeren, redigeren en herschrijven  

Een tik- of schrijffout is snel gemaakt. Daarom is het altijd goed om je tekst voor te leggen aan een professionele corrector. Ik zorg ervoor dat jouw teksten foutloos worden gepubliceerd (corrigeren). Of het nu gaat om kranten- en tijdschriftenartikelen, webteksten, brochures, rapporten, blogs, nieuwsbrieven, persberichten, scripties of een heel boek.

 

Ook als jouw werk meer aandacht nodig heeft dan alleen een check op tik- en schrijffouten, kun je bij mij terecht. Zijn de zinnen te lang of lopen ze niet lekker? Worden er overbodige woorden gebruikt of kan het simpeler opgeschreven worden? (redigeren). Ik pas het aan, zodat het stuk veel beter leesbaar is.  

 

SDD Publicaties gaat nog een stap verder. Weet je wel wat je moet vertellen, maar niet hoe, dan kun je me een tekst sturen die je zelf al grotendeels in de steigers hebt gezet. Ik maak er dan een duidelijk verhaal van, in helder Nederlands (herschrijven). Een verhaal dat de lezer vasthoudt, informeert of overtuigt van jouw product.  

  

Ondertitelen 

Ik ondertitel films, series, documentaires, praatprogramma's of bedrijfsfilms vanuit het Engels. En - als er een script is - vanuit het Frans en Spaans.  

 

Heb je nog vragen over mijn werkzaamheden of wil je een offerte, neem dan contact met me op.